Calculul consumurilor de combustibili

 

proiectare rapida la Termic.ro
Aveti nevoie de proiectare profesionala offline?

Pentru proiectare in domeniul termic, BilTerm este produsul ideal.

Un criteriu extrem de important in alegerea sistemului de incalzire sau preparare a apei calde menajere este combustibilul care se va utiliza. Combustibilii conventionali sunt de 3 feluri: Lichizi, gazosi si solizi.

Din grupa combustibililor lichizi fac parte combustibilii derivati ai proceselor de rafinare a petrolului (combustibili usori si combustibili grei - pacura). In ultima perioada s-au dezvoltat tehnologii de generare a combustibililor lichizi biologici ca rezulta a proceselor de fermentare sau de biotransformare a masei vegetale. Acesti biocombustibili sunt, din ce in ce mai mult, apropiati de cifrele octanice ale combustibililor fosili rezultati din rafinarea titeiului insa, deocamdata, mult mai scumpi.

Din grupa combustibililor gazosi fac parte gazele naturale, cu puteri calorifice superioare, gazele de sonda , de furnal sau de cocserie cu puteri calorifice mai mici, gazul propan sau butan oferit in recipiente mai mici sau mai mari de catre furnizori. Sigur ca cel mai utilizat este gazul metan. Dezvoltarea tehnologiilor verzi ofera, in ultima perioada, si posibilitatea utilizarii biogazului rezultat in urma proceselor de fermentatie a deseurilor vegetale.

Din grupa combustibililor solizi fac parte combustibilii fosili precum carbunii si derivate ale acestora, biomasa (lemn, rumegus, peleti, derivate din lemn) , etc.

Un criteriu extrem de important pentru alegerea tipului de combustibil este cel economic. Pentru aceasta trebuie, insa, sa cunoasteti foarte bine care vor fi consumurile, puterile calorifice si ce randament veti avea in reteaua termica.


Date rezultate din calculul necesarului de caldura pentru incalzire
Introduceti necesarul de energie termica pentru incalzire in KW in KW
Introduceti necesarul de energie termica pentru apa cald amenajera in KW
Valori luate in calcul : Randamentul retelei termice : 0,95% ; randamentul caloriferelor : 0,9% ; randamentul cazanului : 0,9%
Combustibil gazos
Anual incalzire
Anual a.c.m.
Varf de sarcina / ora
Gaz metan (mc)

Gaz propan (mc)
Gaz butan (mc)
Biogaz (mc)

Combustibil lichid

Motorina (litri)
CLU (litri)
Combustibil solid
Lemn (kg)
Lignit (kg)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright © 2018
Smartbyte Inc. All rights reserved